lunes, 20 de mayo de 2013

"Detallets d'història" Carruatges de l'època victoriana



Hola a tots, en el detallet d'història d'avui parlarem sobre els carruatges que feien servir les persones d'aquella època. Hi ha molts tipus de mitjans de transport però, jo m'he centrat en aquests els " carruatges".

Els carruatges

Carruatges en la ciutat de Londres:

Cap al 1840 els principals mitjans de transport eren: el cotxe de punt, el cabriolé i l'omnibús.


Cotxe de punt:

 El Hackney Coach' ve del la paraula francesa 'haquenee', que significa “cavall per llogar”; en realitat eren carruatges vells que les famílies nobles havien retirat i s'utilitzaven com a mitjà de transport a Londres en el segle XVII. Les parades estaven situades en els patis de les posades i ha les parades pròximes als carrers principals.


Els cabriolés:  

També es llogaven, dissenyats en 1823 per David Davies. Estaven pintats de groc, tenien dues rodes, eren lleugers i estaven tirats per un cavall, el conductor anava assegut en un pescant darrere del seient del passatger. Hi podien pujar dues persones, i fins i tot tres hi anaven molt estrets i era més confortable que el  cotxe de punt. Era un vehicle obert, i el fred i la pluja afectaven directament als passatgers, encara que després es van afegir unes mitges portes per protegir més als passatgers.

Omnibus: 

El Omnibus, introduït a Londres el 1829, era un mitjà de transport col·lectiu: es tractava d'un carruatge tancat, amb capacitat per a entre vuit i vint persones, al sostre s'hi podia posar equipatges. Era com un autobús de línia. Seguia una ruta establerta amb diferents parades i es pot considerar un precursor del tramvia.




aquí us deixo uns links d’interès on podeu ampliar informació i descobrir altres tipus de vehicles:





Espero que us hagi agradat tan com a mi els magnífics carruatges on anaven els senyors i les senyores en el seu dia a dia,  fins al pròxim detallet d'història del diumenge que ve.

Salutacions! :3

No hay comentarios:

Publicar un comentario