lunes, 13 de mayo de 2013

"Detallets d'història" La vestimenta de l'home victorià

Hola a tots, en el detallet d'història d'avui parlarem sobre les diferents peces de roba que portaven els homes  de l'època victoriana. Les preferències que tenien passaven per tons foscos i una gran atenció al detall, s'espera que un home porti un barret, armilla y abric en públic, sinó es considerava inapropiat.


La vestimenta de l'home victorià




Elements bàsics

Un dels elements més bàsics a l'armari de qualsevol home és l'armilla. Aquesta peça va ser considerada com l'eix del conjunt d'home. Les armilles poden ser de colors brillants o foscos i amb freqüència s'utilitza per canviar el to del vestit. Es podia fer servir el mateix vestit amb diferent armilla , així canviava l’aparença del conjunt. S'utilitzava la llana o el cotó per el dia a dia o a l'oficina, en canvi els de seda es feien servir pels esdeveniment formals.


Els barrets també eren molt importants, hi havien moltes variacions populars. Els barrets de copa estaven reservats per ocasions formals i el bombí per l'ús diari, encara que el barret de copa també, en algunes ocasions,  s'utilitzava en el dia a dia.

L'abric típic d'aquesta època es  representava per ser llarg fins als genolls i era un element bàsic de l'armari de qualsevol home.

Accessoris

Corbates, els rellotges de butxaca i els bastons van ser molt populars.

Corbates: Podien ser primes i bàsiques o amples i amb volants.

Rellotges de butxaca: Els de més bona qualitat es consideraven símbols d'estatus.

Bastons: Podien ser simples, coberts amb una capa de bronze o decoració.


Una altre cosa indispensable per tot cavaller era portar sempre les mans cobertes amb guants per evitar tocar a la gent directament amb la mà despullada, això valia tan amb homes com amb dones.


Espero que us hagi agradat la descripció de la roba que portaven els homes en aquesta època.

Us deixo el link amb la informació aquí:


Salutacions i fins el diumenge que bé. :3

No hay comentarios:

Publicar un comentario