domingo, 23 de junio de 2013

"Detallets d'història" els barrets per a dona

Hola a tots, en el detallet d'història d'avui parlarem sobre els barrets que duien les dones de l’època victoriana.

Els Barrets per a dones


 Des de la coronació de la Reina Victoria,  l'any 1837, va deixar de portar-se els barrets grans i es va passar als " Bonetes" els quals són més petits i amb  adorns modestos.


 Característiques dels barrets victorians: La majoria d'ells estaven fets de palla , estaven folrats i tenien l'ala ample per protegir a les senyores del sol.

Accessoris: Els accessoris canviaven cada temporada , incloent flors, cintes y vels. La forma del bonete no canviaria, en canvi el forro i els accessoris serien nous cada temporada. Un accessori molt popular eren els ocells.

Canvis graduals de l'estil: Els barrets van evolucionant a la part que els pentinats. Durant l'any 1850 els bonetes es van tornar més plans i s'ubicaven més endarrere del cap i en les següents dècades es va inventar el bonete cullera.

Les cordes dels bonetes eren amples i sostingudes per un fermall sota la barbeta, uns altres tenien ganxos de canya coberts de seda per formar una segona ala per protegir-les del sol. En 1850 un Livorno de palla d'ala ample va ser molt popular.


Barrets matinals: També solien fer servir gorres matinals i  barrets d'esmorzar a casa. Eren més senzills i s’adornaven amb encaix i cintes, es podien portar sota el bonete per anar al carrer i les dones grans l’utilitzaven per sortir i combinaven amb els seus vestits.


Les dones podien fer mil i una combinacions d'accessoris en el seu bonete per cada celebració o esdeveniment, espero que us hagi agradat el detallet d'història d'avui i espero seguiu llegint el diumenge que bé.



Aquí us deixo uns links d’interès:




Salutacions i fins aviat. :D


No hay comentarios:

Publicar un comentario