lunes, 2 de diciembre de 2013

"Detallets d'història" La vestimenta de la dona de l'època de la Regència ^^

Hola a tots en el detallet d'història d'avui parlarem sobre la vestimenta de la Regència. Parlarem sobre els diferents vestits que portaven les dones d'aquella època.

La vestimenta de la dona de l'època de la Regència



Vestit dels matins:

El vestit dels matins era de màniga llarga o curta, senzill, de tela fina i sense cap adorn, ja que no s’utilitzaria fora de casa. Alguns estaven fets de restes de tela o reformaven vestits passats de moda, ja que no els treien fora de casa no calia gastar-se diners amb ells.

Vestit de muntar:

El vestit era molt resistent. Tenia un escot senzill i la jaqueta cobria perfectament tot el vestit de la dona en tot moment.  El barret i la jaqueta eren d'estil tirant cap a masculí.

Vestit de tarda:

Aquests vestits si que estaven bastant adornats, ja que eren destinats a
exhibir-se en públic. Normalment estaven fets de mussolina, una tela bastant popular en aquella època.
Durant el dia els pits estaven tapats i el petit escot el tapaven posant-s’hi algun mocador o bufanda a dins. Els vestits de passeig o de viatge també entren dins d'aquesta categoria, però aquests els feien amb tela més pesada i amb menys decoració que els de tarda, ja que es podrien arrugar per culpa del viatge.

Vestits de nit:

Aquests vestits si que es permetia anar amb el pit descobert. Normalment tenien les mànigues curtes i anaven acompanyades per uns llargs guants blancs, que arribaven fins als colzes. Els vestits de nit estaven fets de teles cares com el tafetà o la seda i estaven ricament ornamentats. Els tons clars o els blancs estaven destinats a les noies debutants, els de vellut per les dones grans o casades, la resta solia portar tons clars de diferents colors, ja que si es posaven tons foscos potser dins les sales no les veurien amb claredat. Tots aquests vestits anaven acompanyats de múltiples accessoris com xals, bosses, abrics, etc.

Més endavant aniré explicant els diferents accessoris que duien aquestes distingides senyoretes i la resta del seu vestuari.

Espero que us hagi agradat la meva primera entrada sobre la Regència i ens veiem en el pròxim detallet d'història. :D


Salutacions. ^^

No hay comentarios:

Publicar un comentario