lunes, 27 de enero de 2014

"Detallets d'història" Distribuir els convidats en un sopar de l'època Victoriana. ;)

Hola a tots, en el "Detallet d'història"d'avui us parlaré sobre la manera correcte que s'havien de col·locar els convidats, quan tenien un sopar, a l'època victoriana. Normalment es col·locaven seguint l'ordre del rang i la posició, hi havia dos maneres: L’Anglesa i la Francesa.

Distribuir els convidats en un sopar de l'època Victoriana



Col·locació Anglesa: Els amfitrions es col·locaven a la capçalera de la taula, utilitzat sobretot en taules rectangulars.

Col·locació Francesa: Els amfitrions es col·locaven al centre de la taula i un davant de l'altre la presidien.

Regles per col·locar els convidats:

  • L’amfitrió ha d'estar sempre col·locat de manera que pogués estar mirant cap a la porta d'entrada o a la principal. I a davant, sempre l’amfitriona.
  • Qui presidia la taula mai tenia que estar d'esquena a la porta principal.
  • Si no hi ha porta principal o aquest no està ben situada, l’amfitrió es col·locarà mirant la finestra principal.
  • El convidat amb més categoria o de major edat es col·locava a la dreta de l’amfitriona i la convidada amb més categoria o edat es col·locava a la dreta de l’amfitrió. La dreta dels amfitrions es el lloc amb més importància de la taula.
  • En algunes ocasions , degut a l’importància del convidat, podem cedir la presidència; en aquest cas ens situarem a la seva esquerra. Un cop col·locats els amfitrions, els altres convidats s’hauran d'anar col·locant a dreta i esquerra d’ells, respectivament, intercalant dones i homes.
  • Sempre, quan es fa una llista de convidats es procura convidar al mateix nombre de dones i homes i també es procura que el número de convidats sigui parell, però això no sempre es així. Si es dona el cas, i ens queden persones que no podem intercalar es millor que siguin dos homes junts que duges dones. En igualtat de rang o categoria, se sol cedir la presidència d'honor al convidat estranger. Es el mateix cas de la gent de major edat i de mateix rang.
  • La millor manera de col·locar convidats, sobretot si n’hi ha molts, es posar una targeta amb el seu nom.
  • A l'hora de passar al menjador, entra primer la senyora de més categoria del braç de l’amfitrió. Sempre se’ls hi ofereix el braç esquerra, tret de persones amb uniforme, que ofereixen el seu braç dret. La segueixen els convidats per ordre d'importància i en últim lloc entra l’amfitriona amb el convidat de major importància.
  • Un com allà, els cavallers tenen que esperar que les senyores del seu costat s'asseguin, per asseure’s ells. Si no hi ha cambrers que ho facin, ajudaran a moure les cadires de les senyores que tenen al costat.
  • Les senyores es trauran els guants, si ho tenen que fer, un cop assegudes a la taula. Els cavallers ho faran abans d'aproximar-se a la taula.
  • Mentre mengen, se’ls animava a partir el pa o fer-lo en petits trossos, abans que menjar-se’l sencer.
Com veieu col·locar els convidats no era feina fàcil i es tenia que planejar bé abans. Es una informació molt interessant i molt útil per a qui, com jo, està interessada en crear obres que necessiten aquest contingut.

Espero que us hagi agradat el "Detallet d'història" d'avui i fins al pròxim Diumenge.

Salutacions. :D




No hay comentarios:

Publicar un comentario