lunes, 20 de enero de 2014

"Detallets d'història" El Nadal a l'època Victoriana PART 1 :3

Hola a tots, ja se que arriba una mica tard, però aquest com us parlaré del Nadal que celebraven la gent de l'època victoriana. 

El Nadal de l'època Victoriana




La Reina Victòria va ser la que va promoure i popularitzar el Nadal, ja que abans que pugés al tron el 1837 ningú havia sentit a parlar de Sant Nicolau ni havia pas la tradició de posar l'arbre. Les empreses tampoc reconeixien el dia com a festiu.

Però amb un conjunt de coses com les costums del Príncep Albert, l'arribada del conte "Christmas Carol" de Charles Dickens i la revolució industrial, van fer que aquestes festes es reconeguessin.

El Nadal a l'època victoriana

L'arbre de Nadal:
El Príncep Albert va ser qui va implantar la costum de decorar un avet, el 1841 es va posar el primer arbre de Nadal al palau de Windsor i a partir d'això les classes altes van adoptar aquesta pràctica.

Les primeres decoracions de l'arbre eren bastant senzilles, estaven fetes a mà i consistien en adorns de papers de colors, collarets i garlandes fetes amb nous i baies. Més endavant van sorgir les decoracions manufacturades, tals com les boles, els cristalls i les figures de porcellana.

Els alemanys feien figures de cera per posar a l'arbre, mentre que a Anglaterra i ha Estats Units s'enfornaven les típiques galetes, per penjar a l'arbre, de estrelles, àngels, pins, etc.

Postals de Nadal:

Com a conseqüència del "Penny Post" es van començar a enviar postals de Nadal. El creador d'aquestes va ser Sir Hernry Cole que juntament amb John C. Horsley, el creador de la famosa frase "Bon Nadal i pròsper any nou". Ells dos van promoure aquestes postals, encara que al principi no van tenir molt èxit, al final gràcies a "Halfpenny postage" va acabar de popularitzar la tradició. 

Seguiré amb la resta a la pròxima entrada, espero que us hagi agradat els orígens d'aquesta magnífica tradició i ens veiem en el pròxim "Detallet d'història".

Salutacions!! :3

Font: http://www.sociedadaugusta.com/AUGUSTA/viewtopic.php?f=10&t=992 

No hay comentarios:

Publicar un comentario