lunes, 10 de febrero de 2014

"Detallets d'història" El Nadal a l'època Victoriana PART 2 XD

Continuem parlant sobre el Nadal a l'època Victoriana, aquest cop parlarem sobre el Pare Noel, la decoració i el menú que acompanyava aquestes festes.

El Nadal a l'època Victoriana



Santa Claus: 
L’origen d'aquest personatge ve d'una barreja de les tradicions paganes entre anglesos i alemanys. Normalment el Pare Nadal o Father Christmas, com se’l coneixia a Anglaterra, portava una roba de color verd i anunciava l'arribada de la primavera. Amb l'assentament d’immigrants alemanys cap el segle XVII es va introduir el Santa Claus d'avui en dia.

La decoració:
Al començament la decoració era bastant senzilla, cadenetes de paper, garlandes amb nous, gerds i rosetes de blat de moro. Les taronges, el raïm o les pomes eren fetes servir com a decoració apart de menjar-les.

Per les classes més adinerades es feia servir decoració de vidre o de porcellana. Els articles segur que eren de Chelsea, ja que en tenien una gran selecció. Esferes, ocells, cors, soldadets i casca nous eren els més populars.

Menú Nadalenc:

Abans el gall d'indi o el pollastre eren massa cars perquè la majoria de gent en fes per Nadal, així que el plat per excel·lència del Nadal a l'època victoriana era el roast beef. En canvi per la gent del camp el plat predilecte era el conill.

El menú de la Reina Victòria i de la família reial consistia en gall d'indi, roast beef, un parell de cignes al forn, púding i altres pastissos.

Dins dels púdings se solia posar: una moneda de plata, un anell, un botó i un didal. Aquí li toqués un d'aquests objectes li portaria: en ordre dels objectes d'abans, bona fortuna, un bon matrimoni o estarien solters per sempre, en el cas del botó o el didal.

Les taronges, el raïm o les pomes eren també menjades per les classes mitjanes o altes, sobretot el raïm que era reservat per les ocasions especials.

Un típic menú de Nadal inclou:
Crema o sopa
Gall d'indi o oca acompanyats de puré de patates dolç amb col bullida i pastanagues caramel·litzades
Cafè o licor
pastissos i púdings de pruna
Nous, passes i fruita.

També se solia fer referència al Christmas Carol de Charles Dickens.

Seguirem en la propera entrada, espero que us hagi agradat la continuació de la festa del Nadal en aquesta meravellosa època. Ens veiem en el pròxim "Detallet d'història", fins aviat.

Salutacions ^^




No hay comentarios:

Publicar un comentario