lunes, 17 de febrero de 2014

"Detallets d'història" Maneres de ser mal vist a l'època victoriana.

Hola a tots, avui us porto un recull de maneres de fer incorrectes que garantien l’escàndol a la societat de l'època victoriana.

Maneres de ser mal vist a l'època victoriana.



Com sabeu a l'època victoriana estava tot regit per rigoroses regles, si algú les trencava la societat l'apartava directament. Vegem un recull, per classes socials, de les coses que no s'havien de fer:

Classes altes i intermèdies:

El rot més lleu, que podria suposar la ruïna social si fos escoltat, la manera de parlar d'un cavaller a una senyoreta, la societat victoriana estava preocupada en cada aspecte de la vida diària. Des de que es llevaven al matí els nobles estaven regits per el que es pot fer i el que no.

La por a ser rebutjat o exclòs era enorme. Portar la roba incorrecte en el moment del dia equivocat es tan greu com nombrar per un títol incorrecte a un membre de la societat.

Era molt important saber amb qui es podia parlar, sobretot si no estaves presentat. Per una dona, que un home desconegut li demanés un ball plantejaria un problema d'etiqueta que podria portar problemes durant dies.

Les senyoretes sempre tenien que estar acompanyades per la seva carrabina. Si la veien amb algú altre, sense ser un familiar, equivaldria a la mort social. La seva reputació quedaria arruïnada i la parella del cavaller seria objecte de burla.

L'objectiu de les dones de l'època victoriana era casar-se, tenien que representar el seu marit i no implicar-lo en cap escàndol. Els estava permès fer obres de caritat, mentre fos preparar cistelles de menjar o cosir pels pobres.

Els cavallers tenien que saber quan era apropiat fumar o veure en presència de les senyoretes. Quant saludar o davant de qui treures el barret pot donar pas a xafarderies si prenia la decisió incorrecte.

També es mantenien ocupats sabent que feien els demés nobles que els rodejaven.

Seguirem amb més maneres de procedir incorrectes en la següent entrada dels "Detallets d'història", espero que us hagi agradat i seguiu llegint les futures entrades.

Salutacions. ^^ 



No hay comentarios:

Publicar un comentario