lunes, 22 de abril de 2013

" Detallets d'història " Els pentinats :D


Hola a tots, en el detallet d’història d’avui us presento la manera de pentinar-se que tenien els homes i les dones de l’àpoca victoriana.



Homes:

En el període que va des de 1840 fins el 1865, els homes portaven el cabell més o menys llarg i es va posar de moda portar bigoti, els grans mostatxos, les patilles i la barba en punta.
Després del 1860, els cabells es van anar portant més curts , però les barbes i els bigotis van continuar portant-se. Els cavallers normalment feien servir ceres i olis per mantenir els seus bigotis en forma i fins i tot  una mena de protectors per mantenir la forma mentre dormien. Cap a finals de segle molts van preferir tenir la seva cara afaitada i el cabell curt.

Dones:

Les dones, des de 1840 fins a 1860, feien servir rodets a la part superior del cap , i combinaven rodets amb rinxols que penjaven dels costats del cap. Adornaven els seus cabells amb pintes, flors, fulles, perles o cintes enjoiades. Solien pentinar-se amb la ratlla al mig i amb un rodet a la nuca. A prop de 1860 els rodets es van tornar d’ús general , les dones feien servir rulos per mantenir els seus cabells rinxolats mentre dormien. A partir d’aquest any van ser més populars els rinxols i ondulacions .
Prop de 1880 es va posar molt de moda l’estil “ pompadour”, que tractava de aixecar el cabell cap amunt a la part central del cap i deixar caure rinxols als costats. Una variant va ser “ l’estil francès”, que era el cabell amuntegat a la part superior del cap i rinxols al front. L’estil “Gibson Girl” es va posar de moda des de 1890 fins al entrar al segle XX. Per aconseguir aquest estil las dones es posaven a la part frontal del cap postissos de cabell, guardant el que quedava dels seus raspalls en un recipient de Cerámica, bronze, o cristall.

Hi ha moltes més curiositats sobre l’estil de pentinar i els diferents instruments que feien servir per cuidar el cabell, encara que molts dels productes que feien servir danyaven els cabells.

Algunes imatges de diferent pentinats:

 




 













Aquí hi ha webs de referència per aprofundir en el tema:



Espero que us hagi agradat la nova entradeta de “Detallets d’història”, la pròxima setmana seguirem amb més curiositats sobre la vida diària de la gent de l’època.

Salutacions i fins la pròxima! :D

No hay comentarios:

Publicar un comentario