lunes, 8 de abril de 2013

"Detallets d'història" Les làpides :D


Hola a tots! Avui estreno nova secció! “ Detallets d’història” , en aquesta secció hi aniré penjant detalls  referents a l’època Victoriana i a futures cultures que vagin sortint a les meves obres.
Els penjaré cada diumenge i explicaran coses referents a aquesta època que puguin enriquir  i completar tot el que vagi sortint a la meva obra Akuun.

Avui faré referent a les làpides:

Les làpides

En aquesta època el tractament de la sepultura dels morts arriba a la seva màxima esplendor, van començar a fer làpides més grans , més sòlides i amb molta més ornamentació. Era d’esperar que la família del difunt es gastés lo màxim que pogués per pagar un monument apropiat per l’estatus social i la posició del difunt. Els monuments es caracteritzaven per ser de granit gris suau i tenien un simbolisme, que podia ser religiós, sobre la professió del difunt o simbolitzar la mort.

El símbols més freqüents són:

Urnes: Signe clàssic de la cremació romana
Corones: Símbol de la vida eterna, per la seva forma circular que no té començament ni fi.
Obeliscs: Símbol egipci de la vida eterna.
Dones desconsolades: Símbol d’una dona vestida amb una túnica lleugeres, físicament cansades de tan plorar i repenjant-se en una mà, a vegades en una urna o una creu.
Religiosos: Creus i àngels
Símbols de professió: espases per un general, pinzells per un pintor,etc.

Aquesta ha sigut la primera entrada sobre aquesta meravellosa època, aniré ampliant la informació sobre el dol, però si en voleu saber més aquí us deixo unes pàgines molt interessants on hi ha més informació:



M'acomiado cordialment i fins al pròxim detallet! :D

No hay comentarios:

Publicar un comentario