lunes, 15 de abril de 2013

" Detallets d'història " L'espiritisme :D


Hola a tots, el detallet d’història d’avui tracta sobre l’espiritisme que va tenir el seu màxim esplendor en aquesta meravellosa època, l’època victoriana.


L’Espiritisme:

En aquesta època es va despertar un gran interés pels fantasmes. Però no estava ben vist exposar en públic que agradaven aquests temes, eren coses que es mantenien en secret i fins i tot dins de les famílies era mal vist.
En aquesta època estava tot tan calculat i tan saturat que la gent buscava coses noves en que distreure’s i l’espiritisme va ser una d’elles, va ser una manera d’alliberar-se d’aquesta opressió. La Reina Victòria en va ser una gran aficionada .

Molt sovint es pensa que l’espiritisme es propi de classes baixes i sense educació, però no es així un dels principals promotors de l’espiritisme va ser Sir Arthur Conan Doyle, el creador del cèlebre Sherlock Holmes.
La majoria dels aficionats a l’espiritisme eren gent que havia perdut algun esser estimat o volien saber on havien deixat les riqueses els parents morts, hi ha gent que deia que havia vist el fantasma d’ Ana Bolena en el palau de Buckingham i no és d’estranyar que augmentes l’afició per l’espiritisme fins a finals del segle XIX.

Hi va haver dos maneres que es van popularitzar per contactar amb els esperits:

La Ouija: Es tractava d'una taula amb l'alfabet, números i un vidre ampliat el qual creava paraules impulsades pels dits del "contactant".

Un mèdium:  s'asseia amb els altres participants, s'apagaven els llums i tots s’agafaven de les mans per concentrar energia i atraure els esperits. En aquells dies les mèdiums cobraven més pels seus serveis ja que en aparença eren més efectives.

També hi havia molts mèdiums que eren uns xarlatans.

Després de la mort de Victòria, el 1901, la parafernàlia moralista es va anar diluint i amb ella la moda espiritista. No obstant això va continuar per alguns anys i en l’actualitat també hi ha persones aficionades a l’espiritisme, així que no s’ha perdut, però el seu màxim esplendor va ser en l’època Victoriana.

Podeu trobar més informació en aquests enllaços:

Espero que us hagi agradat i seguiu llegint les meves entrades, fins el pròxim Diumenge.


Salutacions! :D

No hay comentarios:

Publicar un comentario