lunes, 8 de julio de 2013

"Detallets d'història" Els balls.

Hola a tots, en el detallet d'història d'avui parlarem d'un esdeveniment social molt popular a l'època victoriana, els balls.

Els Balls.



En els balls era on la societat victoriana ensenyava el seu millor comportament. Cada cosa allà estava regulada per un codi molt estricte i qui es sortia d'aquest es prenia com una ofensa greu.

Preparatius:

Hi havia varies maneres d'organitzar un ball, la més comú era que varies persones que els hi interessava organitzar el ball es reunissin i triessin un gerent.

Gerent o comitè organitzador: 
S'encarregaven de procurar una sala pel ball, contractar una orquestra de quadrilla , fer els preparatius pel sopar i enviar invitacions  aquí volguessin convidar.

Menjar: 
Les begudes tenien que ser servides als convidats durant el ball, un bar era necessari , servien te i Café, gels, bescuits,pastissos, pastes,gelats i emparedats. Si es servia un sopar es feia en una sala apart. La part amb més substancia , es componia d'aus, pernil, llengua,etc. Les melmelades, la blanc-sarna, la bagatela, la coca espurnejada, etc. s'afegien amb discreció. Res sobre la taula requeria ser tallat; les aus estaven tallades anteriorment, i es mantenien unides per cintes.

La nit del ball:

Venir a l’invitació d'una senyoreta, el cavaller seria puntual a l'hora assenyalada. Per pujar al carruatge ell li donaria la mà a la senyoreta perquè pugés i ell s'asseuria davant d'ella, mai al costat, si no fos el cas que li ho digues. No era obligat anar a l'hora assignada del ball, fins i tot era de moda anar una hora després. Les dones casades anaven acompanyades dels seus marits i les solteres amb la seva mare o amb una acompanyant.
Al baixar del carruatge el cavaller ajudava a baixar a la senyoreta, amb la mà, i la conduïa al guarda-robes de senyores mentre ell anava al de senyors.

El guarda-robes de senyor i de senyora: 
Dins de cada un hi havia varis criats per ajudar a la senyoreta a arreglar-se o al cavaller a guardar els seu abric. També els donaven unes butlletes, dos d'iguals, per enganxar a l'abric o el xal, així alhora de la sortida no hi haurien confusions.

En el saló de ball:

 Els gerents donaven l'ordre a l'orquestra perquè comencés a tocar.

Preferències de ball dels cavallers: 
 Normalment els cavallers es fixaven en la bellesa de les noies de la sala. Els cavallers entraven a la sala i si estaven acompanyats conduïen a la senyoreta a un seient. Es procuraven un programa per a ells i la seva acompanyant, ell la presentava als seus amics i tots escrivien els seus noms en el carnet de ball de la senyoreta. El cavaller tenia que ballar primer amb la senyoreta que l'acompanyava i després podia cedir el seu lloc a un amic.

Preferències de ball de les senyoretes: 
Les senyoretes no podien rebutjar cap invitació d'un cavaller si no fos que ja hagués promès un ball a un altre cavaller. Les senyoretes més sol·licitades podien ajudar a altres menys afortunades recomanant-les  a algun dels cavallers amb qui havia ballat. Les senyoretes tenien que mostrar-se reservades i no mostrat cap preferència per ningun cavaller.

Les amfitriones de la casa procuraven que totes les senyoretes ballessin.

Presentació:

Quan un cavaller era presentat a una senyoreta tenia que vigilar com es presentava, les senyoretes eren molt susceptibles amb la primera impressió. Si ella acceptava el cavaller apuntava el seu nom al carnet de ball, feia una reverència i es retirava.

El ball:

Els cavallers intentaven entretenir a les senyoretes amb qui ballaven parlant de diferents temes, un cop acabat la tornaria  aportar al seu seient. Un cavaller no podia comprometre més de 4 balls a una senyoreta, tenia que deixar-la ballar amb altres senyors o amics que arribessin tard.

El final del ball:

Al finalitzar el ball els convidats abandonaven sigil·losament la casa per no molestar als amfitrions. Era de bona educació fer una visita al llarg de la setmana per conversar sobre lo agradable que havia sigut la vetllada o simplement deixar una targeta.


Aquest cop ha sigut llarg el contingut, però, espero que us hagi agradat i interessat el tema tractat aquesta setmana.

Aquí us deixo més informació:





Salutacions i fins la setmana que bé. :3

No hay comentarios:

Publicar un comentario