Hola a tots, avui
parlarem sobre la maternitat a l'època victoriana.
La Maternitat
En aquesta època lo referent
a la maternitat no estava tan desenvolupat com avui en dia, algunes dones podien
morir en el part o els era molt difícil de donar a llum; explicarem com
eren els parts en cada una de les classes socials:
- Classe social baixa: Amb una dieta deficient en nutrients, y la poca altura y pes de les dones urbanes o treballadores victorianes, podien contribuir a una gran nombre de parts prematurs i derivat d'això un gran nombre de mortalitat infantil. També era freqüent que les dones embarassades de classe baixa continuessin treballant.
- Classe social mitjana: Normalment les dones d'aquesta classe solien donar a llum a casa seva i solien fer-se més càrrec dels seus fills, així reforçaven el seu paper com a mares.
- Classe social alta: Les dones d'aquesta classe solien tenir menys fills que les de classes inferiors, lo que podem suposar que tenien algun coneixement per evitar l’embaràs. També solien tenir mainaderes per cuidar dels seus fill.
També
hi podia haver diferències en l'embaràs dins i fora del matrimoni:
- Dins del matrimoni: Normalment la reproducció era la principal ocupació de la dona. El promig de la dona treballadora era l'embaràs des del casament fins a la menopausa. Normalment tenien cinc fills vius de vuit parts, molts nens no vivien més dels cinc anys. Les morts infantils eren freqüents entre la gent pobre.
- Fora del matrimoni: En las classes socials altes era poc comú, ja que normalment les nenes eren acompanyades en tot moment i les seves activitats eren controlades. En les classes socials mitjanes era bastant rar, eren pressionades a casar-se ràpidament o eren forçades a donar el nen en adopció. En canvi a la classe social baixa si que era freqüent trobar-ne, les dones per por de perdre la feina sovint amagaven l'embaràs.
Espero
que us hagi agradat aquest detallet d'història i ens veiem el pròxim diumenge.
Salutacions
^^
No hay comentarios:
Publicar un comentario