domingo, 9 de marzo de 2014

"Detallets d'història" La mestressa de casa burgesa :D

En el "Detallet d'història" d'avui us porto l'altre tipus de mestresses de casa, la mestressa de casa burgesa. Aquest segon grup de dones, de classe mitjana y alta, no tenien tantes responsabilitats com les seves conciutadanes. En aquesta entrada veurem el tipus de funcions que desenvolupaven en la seva pròpia casa.

La mestressa de casa burgesa



Funcions i feines:

-Abans del 1850 les dones burgeses ajudaven en els negocis familiars. Durant la segona meitat de segle només les viudes continuaven amb aquesta feina.

-Al voltant de 1850-1860 la majoría es retiren de l'esfera econòmica i es tenquen en les seves pròpies cases.

-Les dones burgeses administraven les seves cases, el seu servei i la no menys numerósa família. Va augmentar la mitjana de fills de cinc a set entre el 1840 i 1900.

-La dona s'encarrega de la propietat i la decoració de l'interior fins l'observació d'una moda tirànica.

-Les dones s'obsessionen amb les contes , autèntic calvari de la mestressa de casa que, amb frecuència ha de portar aquesta, amb el que li proporciona el seu marit.

Model de domesticitat:

-Varía d'acord amb els nivells de fortuna, depenent de el nombre de criats i l'estatus de la vivenda, les creències i el sistema de valors.

-En algunes s'insisteix en la funció de representació de les dones de classe alta, que el seu mateix luxe expressa l'opulència dels seus marits. Unes altres, en canvi, es marca l'importància de l'economía domèstica i de la mestressa de casa.

-El fill, la seva salut, la seva educació són els deures i les obligacions de les dones.

Com veieu a cada classe social la dona tenia que fer varies funcions depenent de la classe social on pertanyés. Espero que us hagi agradat el "Detallet d'història" d'avui i torbareu més informació la setmana que bé.

Salutacions :D

No hay comentarios:

Publicar un comentario