lunes, 17 de marzo de 2014

"Detallets d'història" Les funcions de la família victoriana.

A les famílies de l'època victoriana hi ha multitud de regles y funcions que era imprescindible seguir, avui en el "Detallet d'història" us parlaré sobre els diferents   de les famílies victorianes.

                                            Les funcions de la família victoriana



La família i el patrimoni

Es van abolir les antigues costums com el dret a testar, el dret de deixar-ho tot al primogènit i va proclamar l'igualtat dels hereus, homes y dones.

El marit s'encarregava de l'administració dels bens de la comunitat. El pare, en vida, procedeix a una sèrie de"moviments" per destinar totes les propietats i els diners al fill preferit, la resta de fills se'ls compensa d'alguna manera.

Treball i economia familiar

La família era com un negoci, per tant cada un tenia la seva funció.
També sabien com negociar fent servir diferents diferents mètodes per enriquir-se:
  • Contractes matrimonials: Normalment es feien matrimonis avantatjosos per aconseguir aliances i diversificar les firmes.
  • Hereus eficients: Si disposaven d'hereus bastant bons i intel·ligents les seves empreses podien ser ben dirigides i donar moltíssims ingressos.
Per el contrari si els hereus eren incapaços de portar una empresa, les seves empreses i fins i tot les seves pròpies cases podien acabar en decadència.

El llegat no només són els bens materials, sinó també les relacions, la reputació, una herència de càrrecs i de virtuts.

La família, sexe i sang

A les famílies victorianes cada cop menys es van tolerant comportaments tals com: trobades en bordells i excessos dels joves, només es permeten alguns excessos, mentre les noies es mantinguin verges.
Això complica la natalitat, en una època on ja de per si es escassa. Les famílies tenen secrets que fins hi tot alguns membres d'ella no els coneixen.

En el següent "Detallet d'història" us parlaré sobre cada un dels diferents membres de la família. Com veieu cada família tenia els seus secrets i maneres de fer.
Espero que us hagi agradat l'entrada d'avui i segui atentament les pròximes entrades.

Salutacions.



No hay comentarios:

Publicar un comentario