domingo, 15 de junio de 2014

"Detallets d'història" Les negociacions en el festeig PART3

Hola a tots, segueixo explicant les diferents fases que te el festeig. Avui encetarem el tema de les negociacions entre les famílies, que com ja sabeu, no sempre les parelles es casaven per amor.

 Les negociacions en el festeig PART3


Seguim amb les normes i regles que s'havien de seguir:

- Les dones decents mai viatjarien soles en un cotxe tancat amb un home que no fos un parent.
- Ella mai convidaria un cavaller solter al seu domicili.
- Ella no podia rebre un home a casa, si estava sola. Un altre membre de la família tenia que estar present a l'habitació.
- Una autèntica senyoreta mai giraria la mirada quan passés pel costat d'algú al carrer, ni devia girar-s'he o donar-s'he la volta per mirar algú a l'esglèsia, a l'opera, etc.
- No es tenien cap mena de conversació impura davant de dones solteres.
- No es permetia cap tipus de contacte sexual abans del matrimoni. L'inocència era exigida pels homes en les noies i sobretot si aquestes s'arribéssin a convertir en les seves futures mullers.
- L'inteligència femenina no era animada, ni tampoc cap interès en política que elles poguessin sentir.


Negociacions:

Quan s'acabava la temporada, moltes relacions ja s'havien consolidat amb bones perspectives de futur. Així començava una relació seria amb el matrimoni com a meta final.
Existia una mena de companyerisme entre dones de classe alta. S'aconsellaven, es feien confidències, s'explicaven secrets i s'escribien cartes d'allò més apassionades. Elles organitzaven tots els assumptes socials, si t'enemistaves amb elles et podien apartar, per sempre, de l'alta societat. Si una noia jove tenia una bona amistat amb aquests selectes grups socials li era més fàcil trobar un bon partit.

Seguirem parlant sobre els trams finals del festeig en la següent entrada de "Detallets d'història", on veurem com acaba tot en matrimoni. Seguiu llegint la pròxima entrada de coses relacionades amb la època victoriana.

Salutacions

No hay comentarios:

Publicar un comentario