lunes, 26 de agosto de 2013

" Detallets d'història" Defensa personal, el Bartitsu :D


Hola a tots, en el detallet d'història d'avui parlarem sobre el Bartitsu. Aquesta modalitat de defensa personal era popular a l'època i l'utilitzaven tan homes com dones.

El Bartitsu





 Un cavaller o una dama, no podia saber mai si de sobte algú els podia fer mal, per això sempre han d'estar preparats per defensar-se amb qualsevol element que tinguin a mà. A finals de segle XIX i principis del XX es va inventar l'art del Bartitsu, o defensa amb bastó.


Aquest art marcial és molt complexa i elaborat, pot convertir el paraigües o el bastó en un instrument d'esgrima, apart d'això pot combinar tècniques de judo, la boxa francesa i el jujutsu. El seu creador  Edward William Barton-Wright, va fundar el Bartitsu club per ensenyar aquest art, però al final va acabar tancant per diverses raons.

A mesura que els cavallers i les dames van deixar de fer servir els bastons i els para-sols, el Bartitsu va anar desapareixent, però a partir de l'any 2002 va tornar a ressorgir.

Aquí us deixo un enllaç on explica les diferents tècniques del Bartitsu ( està en anglès, però amb el traductor es pot llegir bé):


Informació sobre el Bartitsu club:


On he tret la informació de la tècnica pas a pas:


Espero que us hagi agradat i us divertiu llegint, fins al pròxim detallet d'història. :D




No hay comentarios:

Publicar un comentario