lunes, 2 de septiembre de 2013

"Detallets d'història" El Monocle :D

Hola a tots, en el detallet d'història d'avui parlarem sobre els monocles. El monocle era popular entre els cavallers rics de classe alta, encara que el seu ús no es va ampliar fins a ben entrat el segle XIX.

El Monocle



El monocle es una lent que ajusta la visió d'un sol ull, consisteix en una lent circular amb augment. En molts casos està emmarcada amb un anell de filferro que té una cadeneta o cordill que se subjecta a la roba per no perdre'l.

Estil

Hi han tres estils:
  • El primer, desenvolupat l'any 1830, consisteix en un anell circular de metall amb una lent que s'ajusta a l'ull.
  • El segon, desenvolupat l'any 1890, en aquest cas el marc tenia una mena d'extensió anomenada galeria, que podia allunyar la lent de l'ull i així evitar que freguessin les pestanyes.
  • El tercer, popular a començaments del segle XX, no te marc i estava dissenyat amb unes bores serrades per augmentar la subjecció.

Usuaris del monocle

Normalment estava associat a cavallers rics de l'aristocràcia i no solia faltar en la seva vestimenta, juntament amb el frac i el barret de copa. Altres que també solien estar associat com els militars alemanys.

El monocle va tenir uns immensa popularitat a finals del segle XIX i va anar desapareixent amb els avenços en oftalmologia.

Espero que us hagi agradat i ens veiem en el pròxim detallet d'història. ^^


No hay comentarios:

Publicar un comentario