lunes, 7 de octubre de 2013

"Detallets d'història" Les cases de bany. ^^

Hola a tots, en el detallet d'història d'avui parlarem sobre les cases de bany. En l'època victoriana la gent acostumava a donar-se banys de mar y perquè es poguessin banyar feien servir aquest tipus de cases.


Les cases de bany



playa




Aquest tipus de cases eren bastant comuns a Gran Bretanya i les utilitzaven sobretot les dones, ja que, tenien mes dificultats alhora de vestir-se i també eren molt importants per l'etiqueta.

A la platja hi havia una zona reservada pels homes i una altre per les dones, això era per garantir que la dona modesta no fos vista pel sexe contrari.

L'aspecte que tenien era semblant a una cabana sobre rodes, tenia dos metres de longitud i amplada, i de vuit metres d'altura, amb un sostre de dos aigües. Unes tenien parets de fusta sòlida i altres tenien parets de tela sobre un bastidor de fusta. Tenien una porta davant i una darrera i s'hi pujava per una escala.

El contingut de la casa de bany consistia en:
  • Un banc, una bata de franel·la humida, una compartiment per guardar les joyes i la roba de carrer i dues tovalloles.

Normalment les empenyen cap al mar una quants homes o bé tirades per cavalls.

Quan han deixat els seus objectes de valor dins les cases, la dona, es disposava a posar-se el vestit de bany i posant la seva roba en un compartiment elevat perquè no es mullés. 

En acabar surt per la porta del davant i baixa les escales per entrar a l'aigua, si alguna senyoreta no sap nadar li lligaven una corda al voltant de la cintura i la lligaven a la casa de bany. Un cop nedats uns 10 o 15 minuts la senyoreta, ben despentinada, sen torna a la casa de bany i així acaba la seva experiència al costat del mar.

Espero que us hagi agradat les cases de bany en el detallet d'història d'avui i ens veiem en el pròxim.

Salutacions. ^^


Font: http://www.victoriana.com/Etiquette/bathingmachine.htm

No hay comentarios:

Publicar un comentario