lunes, 25 de noviembre de 2013

"Detallets d'història" La vestimenta de la dona de l'època victoriana. ^^

Hola a tots, us informo que a la secció "Detallets d'història” també hi aniré afegint  curiositats de l'època de la regència i en general coses relacionades amb aquestes magnífiques èpoques. Així que no us ho perdeu ^^

Avui parlarem sobre les diferents vestimentes que duien les dones de l'època victoriana.

La vestimenta de les dones a l'època victoriana




L’Anglaterra del segle XIX era el centre de la revolució industrial. En l'any 1830 van aparèixer les fàbriques al nord d’Anglaterra, al tenir més opcions en la roba les dones van anar perfeccionant la seva manera de vestir.

  • La vestimenta dels matins:

 El vestit dels matins consistia en un munt de mussolina que cobria el cos. Les mànigues baixaven fins als canells i duien el coll alt. Eren ajustats i amb una amplia faldilla que els hi arribava casi als peus. Normalment els vestits del matí no eren gaire carregats, així que no cridarien massa l'atenció.

  • La vestimenta de les nits:

 Els vestits de nit si que estaven adornats amb múltiples accessoris. Les mànigues arribaven fins al colze i estaven bombades. La part de sobre deixava veure les espatlles i els pits. Els vestits tenien estampats molt colorits i amb grans games de dissenys. Tots els vestits estaven guarnits amb múltiples cintes i encaixos.
Sempre que es posaven aquests vestits portaven llargs guants blancs.

També en la seva vestimenta , les dones victorianes, utilitzaven els vestits neoclàssics. Tot hi haver passat de moda i no ser d'alta costura se solien portar. Eren vestits fets d'una primeta i casi transparent mussolina o seda. El vestit era sempre blanc i lleugerament drapejat sobre la dona, també solia anar adornat amb encaixos i brodats, fets a mà, per sobre el pit.

Els vestits victorians apart de ser molt elaborats eren excepcionalment magnífics, algun dia intentaré fer-me'n algun ^^. 

Espero que us hagi agradat el detallet d'història d'avui i podeu comentar el que vulgueu, fins al pròxim detallet d'història.

Salutacions!!



Font: http://www.ehowenespanol.com/ropa-mujer-rica-del-siglo-xix-info_326905/

No hay comentarios:

Publicar un comentario