lunes, 23 de diciembre de 2013

"Detallets d'història" El menjar a l'època de la Regència.

Hola a tots, avui parlarem sobre el menjar que les senyores i els senyors solien menjar en l’època de la Regència. Val a dir que el que menjaven en els diferents àpats del dia era molt diferent del que mengem normalment.

El menjar a l'època de la Regència






Val a dir que en l'època de la Regència els horaris per els diferents àpats eren diferents a lo que coneixem habitualment i l’àpat més important de tot el dia era el sopar, aquí us explicaré els horaris i els diferents menjars durant el dia:

L'esmorzar: Normalment les senyores i els senyors es posaven a esmorzar cap a les 8:00 h, encara que abans d'anar-hi podien estar fent altres coses; les classes més acomodades normalment esmorzaven a les 10:00 h. El que es solia esmorzar era:
  • Pa, sovint torrat o brioixos amb melmelada, conserves o melmelades, ous i potser pernil o cansalada. Se solia acompanyar amb te,café i xocolata.


Dinar: No era habitual que la gent de l'època de la Regència dinessin tal hi com ho fem nosaltres a dia d'avui, així que perquè la gent no passés gana fins a l'hora de sopar es va instaurar. Se solia menjar:
  • Plats freds com, pa, carn, formatge i fruita. La beguda que solia acompanyar aquest àpat es: El vi, el te i el café.


El sopar: Normalment el sopar se servia de 18:00 h a 20:00 h, era l’àpat més important del dia així que durava molta estona. Els menjars que se solien servir eren:
  • Els plats eren molt variats i en molta quantitat, contenien diferents tipus de carns i peixos i normalment anaven acompanyats de diferents tipus de vins per els diferents plats.


L’àpat a la mitjanit: Cap allà les 12:00 h se solia prendre una mica de menjar. Consistia de:
  • Carns fredes i formatges, pa i panets, alguns pastissos salats i amb una amplia selecció de dolosos. El que es solia veure era el vi, xampany, cervesa, te i café.


Com veieu la gent de l'època de la Regència tenien uns horaris i uns àpats diferents dels que tenim normalment i encara que siguin diferents en quedaven satisfets. Espero que us hagi agradat i fins al proper detallet d'història.


Salutacions. ^^

No hay comentarios:

Publicar un comentario