lunes, 30 de diciembre de 2013

"Detallets d'història" Mini sèries que no us podeu perdre PART 2

Hola a tots, avui per ser l'últim Diumenge de l'any us porto una entrada amb un recull de mini sèries imprescindibles per acabar l'any d'una manera especial.

Avui us porto un recull d'obres d'autors tan reconeguts com Jane Austen, Elizabeth Gaskell i Charles Dickens. Un bon recull d'obres per fer les delícies de tots els apassionats de les històries d'època.


Sentit i Sensibilitat (Obra de Jane Austen)



Sentit i Sensibilitat



Argument: 

Marianne Dashwood s'enamora del fascinant i voluble Willoughby. Elinor, la seva germana, l'adverteix de que el seu comportament impulsiu no està ben vist en el seu cercle social. A Marianne la molesta que la seva germana no vulgui entendre els dictats del cor, però ella no sap que Elinor ha patit un desengany amorós que mai ha deixat entreveure, preocupada per no perdre les formes. Viurem les experiències de les dos germanes, fins que finalment les dos comprenen que tan el sentit com la sensibilitat tindran un paper important per ajudar-les a trobar la felicitat.

Aquesta mini sèrie va ser una de les primeres que vaig veure, personalment la vaig trobar molt tendre i amb moments molt emotius, que sens dubte, faran les delícies de qualsevol admiradora d'Austen. La sèrie es fidel al llibre encara que amb alguna cosa que la fa diferent i especial.

 Es una mini sèrie de 3 capítols que us deixarà amb ganes de veure més obres de Jane Austen.



Nort i Sud (Obra d'Elizabeth Gaskell)


Nort i Sud




Argument:  

Margaret Hale, filla d'un clergue de classe mitjana, ha viscut sempre a la part rural del sud d'Anglaterra. Quan el seu pare abandona l'ofici per raons morals, ella es veu obligada a adaptar-se a la seva nova vida a Milton, un poble de fàbriques al nord d'Anglaterra i en plena revolució industrial. Margaret esta horroritzada del seu nou entorn, la brutícia, el soroll i els bruscs modals dels habitants de Milton. A qui li guarda més menyspreu es als propietaris de les fàbriques entre ells John Thornton, carismàtic propietari de la fàbrica Marlborought. Quan ell es converteix en l'alumne del seu pare, ella no pot amagar el seu malestar... 



Aquesta intens mini sèrie relata molt bé la vida de la gent que treballava a les fàbriques i de l'ambient que si respirava. Es una sèrie que et transmet moltes emocions i que sens dubte us arribarà al cor. Val a dir que l'ambientació, els actors i el vestuari estan meravellosament aconseguits i faran les delícies de tots vosaltres.

Es una mini sèrie de 4 capítols de la meravellosa obra d'Elizabeth Gaskell.



Little Dorrit (Obra de Charles Dickens)



Little Dorrit




Argument:  

Amy Dorrit, una jove bona i adorable que viu a Malshelsea, la presó de deutors, des de que va néixer. El seu pare porta tan de temps tancat allà que no recorda com era la vida normal, i viu amb l'única obsessió de mantenir un cert status per a ell i els seus fills, ja que encara es considera un cavaller. La petita Dorrit viu feliç amb les diferents persones de la presó, fins que coneix a Arthur Clennam, fill de l'anciana per la que Amy treballa en el seu temps lliure. Arthur torna després de 10 anys a l’estranger amb el propòsit de desvetllar un secret que implica tan la seva família com la de la petita Dorrit.


En aquesta mini sèrie hi podem trobar varis girs en l'argument que et deixen amb ganes de veure el següent capítol i descobrir quin es aquest secret. Els moments que viu Amy a la presó, per mi, no tenen preu, es veu el bon ambient que hi ha a dins encara que estiguin en una presó. Us la recomano ferventment pels grans moments que hi ha a la sèrie.

Es una mini sèrie de 14 capítols de l'obra de Charles Dickens.

Espero que us hagi agradat aquesta última entrada de l'any i que gaudiu d'aquestes meravelloses mini sèries de la BBC. Ens veiem l'any que bé amb més Detallets d'història, fins aviat!! ^^

Salutacions!!



No hay comentarios:

Publicar un comentario