lunes, 15 de julio de 2013

"Detallets d'història" el menjar.

Hola a tots, avui el tema que tractarem serà el dels àpats que la gent de l'època victoriana solia fer.
El menjar



Com avui dia , en l'època victoriana l'esmorzar era l’àpat més important del dia. En aquella època, l'esmorzar era el primer plat fort al que arribarien a succeir 9 més.

Les classes mitjanes i baixes no poden permetre’s excessos. L'esmorzar era molt substanciós perquè aguantessin fins al sopar que era el segon àpat més substanciós.

Tipus d'aliments segons la zona:

El camp: Era el lloc on millor s'esmorzava, es disposava amb facilitat de fruita fresca, llet, carn o ous frescos.

La ciutat: No era el lloc on es menjava millor però es trobaven altres coses com pans torrats, pernil, melmelada i te.

Depèn de la classe social es podia menjar millor o pitjor.

Classe social alta: Els esmorzars eren molt abundants i molt variats així que, com s'ho prenien amb calma, es podien allargar varies hores.

  • Aliments: El porridge, amb crema i mantega, kipper ( salmó o arengada salada i fumat), pastissos de carn, crema de fruites ( també es feia servir com a farcit d’empanades i cassoletes), pa resen fet, mel i café eren altres delícies que solien aparèixer a les abundants taules dels esmorzars victorians.


Classe treballadora: La dieta d'aquesta classe social era molt pobre comparada amb l'alta, menjaven aliments bàsics i poc més.

  • Aliments: Solien menjar per sopar un tros de pa i una ceba, també solien menjar patates, una mica de mantega, formatge o bacon, i te amb sucre.


L'alimentació en aquesta època no era gaire saludable, l'esmorzar era molt pesat i menjaven massa carn i aliments amb grasses.

Per últim cal afegir la tradició del te. Es va introduir en el segle XVII, les classes altes van ser qui la va convertit en una de les tradicions angleses.

L'hora del te:

Normalment el te se servia entre les 4 i les 5 de la tarda, venia acompanyat de scons, crema de llet i sandvitxos de cogombre en rodanxes fines amb la crosta tallada, entre altres coses també es servien galetes, pastissos, coques i panets amb mantega o melmelada.

Aquí uns enllaços per ampliar informació:





Espero que us hagi agradat i ens veiem en el següent detallet d'història.


Fins aviat. :3

No hay comentarios:

Publicar un comentario