sábado, 17 de mayo de 2014

“Detallets d’història” Les aspiracions dels fills

Hola a tots, en el “Detallet d’història” d’avui seguirem parlant de la relació que tenen els pares amb els seus fills i de com influïen en el seu futur.

Les aspiracions dels fills
 


El nen tancat: 
Molt sovint en l’època victoriana els pares intentaven complir els seus somnis i esperances a través dels seus fills. Si els pares volien ascendir socialment obligaven al fill a seguir estrictes normes i apuntar-lo a llocs per aconseguir aquest fet.
Quan els fills no aconseguien aquests objectius o no volien complir-los els pares s’emportaven una decepció i les ambicions familiars es desmoronaven. Els fills se sentien culpables i mai podrien pagar el deute o reparar la traïció. Els camins dels hereus no eren gens senzills.
A partir del 1850 si l’hereu moria s’anava de dol com si ell fos un adult. Es plorava en l’intimitat, mentre s’admirava el penjoll que contenia els seus cabells. L’hereu era molt important per el futur de la família i el llinatge.

L’adolescència, edat crítica:
Entre la primera comunió i el batxillerat, la pubertat era ignorada en èpoques anteriors. El servei militar per als nois i el matrimoni per les noies, es dibuixa un període on l’incert i els riscos eren el plat principal.
Es despertava quan les passions floreixien i també el perill per la societat. Els adolescents eren narcisistes, els encantaven els miralls i no prestaven atenció a res més de la societat. La pubertat és àmpliament estudiada pels metges, tan per part de les noies com els nois.
Seguirem explicant més àmpliament el tema de l’adolescència i quines repercussions causava en la societat i en les famílies, seguiu llegint cada setmana els detallets d’història i gaudiu de l’infinitat de curiositats de l’època.
Salutacions

No hay comentarios:

Publicar un comentario