jueves, 8 de mayo de 2014

“Detallets d’història” Les manifestacions d’afecte i el comportament dels nens a l’escola

Hola a tots, avui seguirem explicant coses relacionades amb els nens, com eren tractats en la família i com es comportaven a l’escola.

Les manifestacions d’afecte i el comportament dels nens a l’escola



Moixaines i familiaritat:

Les relacions entre pares i fills varien molt de la ciutat al camp, on casi no s’aprecien les manifestacions de tendresa, d’acord amb els medis socials, les tradicions religioses o fins i tot polítiques. 

On s’aprecia més es en les classes burgeses que toleren i fins hi tot busquen aquest tipus d’afecte entre pares i fills, ja que viuen en un ambient ideal per que passi. Un altre signe de proximitat entre pares i fills es el fet de que es començava a tutejar els fills.

Els càstigs corporals:

En els mitjans burgesos, més encara que els aristocràtics, casi mai es castiga als nens dins de casa. Subsisteixen , asclar, en algun lloc o altre, algunes bufetades o disciplines, però augmenta la seva reprovació. On persisteixen es en els col·legis o en alguns liceus, que pretenen imposar una disciplina militar. Cada cop més els adolescents es revelaven contra aquesta manera d’educar.

Cap al 1881 es va dictar una llei on deia clarament que no es podia infligir cap càstig corporal. En canvi en el camp, en les classes populars urbanes , plouen els cops. Pallisses o bufetades estan perfectament admeses, amb la condició que no traspassin certs límits; amb les mans nues la major part del temps, ja que l’ús del pal o el fuet es reserva als Mestres de taller, com una senyal d’exterioritat física. Haver estat apallissat forma part dels records de l’infància obrera del segle XIX

En els tallers més que en les fabriques, l’aprenent rep fàcilment una bona bufetada dels obrers adults que li estan ensenyant l’ofici. La virilitat esta fabricada a base de violència física, alguns creuen que es necessària. Però cada cop més adolescents es revelen contra aquestes practiques.

Seguirem parlant sobre curiositats dels nens i el seu entorn en el pròxim “Detallet d’història”, espero que us hagi agradat la informació que he recopilat aquí i gaudiu de més en la següent entrada.

Salutacions ^^


No hay comentarios:

Publicar un comentario