martes, 22 de abril de 2014

“Detallets d’història” La natalitat i els moments clau de la vida d’un nen


Hola a tots, en el “Detallet d’història” d’avui seguirem parlant de la natalitat i dels diferents moments, que els pares creien clau, de la vida dels seus fills. 

La natalitat i els moments clau de la vida d’un nen



Naixement a domicili:

El naixement sempre havia sigut tema de conversa entre totes les dones de l’època victoriana. Les dones acomodades donaven a llum a casa, en el llit de matrimoni, i l’únic home que hi podia entrar era el metge, encara que tenien més preferència per les llevadores encara que estiguessin en decadència.

Donar a llum en un hospital es considerava de pobres i es relacionava amb la soledat i l’abandó, allà es on anaven a parar les mares solteres o les que havien sigut abandonades pels seus homes. El canvi no es va produir fins el període entre guerres, ja que es desitjava que no hi hagués un augment del percentatge de criatures mortes en el part, cosa molt comú a Europa.

baby”, bebè: Diferents moments de la vida d’un nen:

Després d’haver entrat ja a la vida, el nen entra llavors a la família i a la societat. Els pares destaquen tres moments, clau, de la vida dels fills: El bebè, el nen de vuit anys i l’adolescent.

El bebè: Fins als anys 1860-1880, emergeix més lentament dels bolquers i de les mans estranyes, encara que les classes pudents, al segle XVIII, ja havien fet el descobriment que era convenient la criança materna. Encara que en el segle XIX la immensa majoria dels nens es posen al càrrec de nodrisses i el sentiment d’abandó causa grans marques en ells.

Encara que a finals del segle, neix una nova ciència: la puericultura. A finals del segle XIX, tota bona mare s’ocupa del seu fill de pit i es mimat de múltiples maneres. Les mares no paraven de parlar dels seus fills i de regalar-los multitud de coses, els pares més atents s’acontentaven amb fregar lleugerament els seus fills petits amb una mirada distreta.

El nen de vuit anys: Aquest moment es considera la transició per accedir a l’edat de la raó, atrau l’atenció de legisladors, dels metges i dels moralistes.

L’adolescent: L’edat crítica de la crisis de la pubertat i de l’identitat sexual, es un dels moments que aporta més inquietud i que els pares mantenen molt vigilat.

Més endavant parlarem amb més profunditat de les característiques de cada un d’aquests moments i aprofundirem en cada un dels membres de la família.

Espero que us hagi agradat i ens veiem en el pròxim “Detallet d’història” amb més informació interessant de l’època victoriana.

Salutacions ^^

No hay comentarios:

Publicar un comentario